GYIK

Gyakori kérdések és válaszok

Nagy örömmel veszem, hogy egyre többen mertek megnyílni az öngondoskodás, az egészségért való tudatos felelősségvállalás e formájára. Tény, hogy bátornak kell lenni az önismereti szembenézéshez, a változáshoz és a gyógyításhoz kötődő általánosan belénk nevelt minták meghaladásához. Megbecsüléssel fogadok mindenkit, aki rálép az öngyógyítás útjára.  

 

 1. Mi az öngyógyítás?

Az önmagunkról való gondoskodás meghatározó területe az öngyógyítás, mely testi és lelki egészségünk helyreállítását, illetve fenntartását hivatott szolgálni. 

Sok technika, ősi módszer és szemléletmód van az alternatív, természetes gyógyítás témakörében. Az Öngyógyítás Arkánuma egy teljesen új lélekközpontú megközelítést alkalmaz. Nem függ más segítőktől és továbbmegy a tüneteken, valamint a csak azok eltüntetésére irányuló praktikákon: segít feltárni a kiváltó valódi lelki okot, felszabadítani azt és egészségtudatosan továbblépni. Amikor elértük, hogy a tüneteket előidéző és fenntartó lelki ok már nem gyakorol ránk hatást, új, egészséges hozzáállással (látás- és reagálás  mintával) segítjük testünket és tudatunkat teljesen visszarendeződni – meggyógyulni.  


 1. Tényleg képes vagyok meggyógyítani magam?

Ha mersz szembenézni a tüneteid mögött álló valódi lelki okkal, ha kész vagy felszabadítani ezt és egészségtudatosan továbblépni: IGEN!

E képesség egy attitűdből áll, melyet az alábbiak alkotnak: bátorság, szándék, kitartás és önmagadba vetett hit. Rendelkezel ezekkel? Kész vagy megélni őket? Ha a válaszod: igen, akkor készen állsz az öngyógyításra is!


 1. Segíthet akkor is, ha komoly problémáim vannak?

Amikor adott egy probléma, melyre úgy tekintünk, hogy megoldást fogunk rá találni, akkor a gyógyír is meg fog születni, mert a szándékunk végigkíséri teremtésünket. Az öngyógyítás akkor működik, ha nem áldozatként vagyunk jelen a folyamatban, hanem diadalra vivő főszereplőként. Gondoskodunk magunkról, bármilyen problémás helyzetbe is kerültünk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, bármiről legyen is szó. Vállaljuk a felelősséget, akármilyen helytállást is kíván életünk.

Az öngyógyítás tehát az önmagunkért való felelősségteljes, tudatos kiállás egy formája, mely során mindenki pont akkora helytállásra van ösztönözve, amivel elbír még!   


 1. Pontosan hogyan zajlik az online kurzus?

Az Öngyógyítás Arkánuma mindegyik Fázisát 10 napra bontott pdf modulban küldöm (a kurzus kezdőnapján reggel). Az anyagok nyomtatható formában érkeznek, amiket összefűzhetsz komplett munkafüzetté.

A Fázisok 10 napos tematikája egymásra épül. Naponta körülbelül 30 perc foglalkozást jelentenek. A feladatokat és gyakorlatokat önállóan végzed. Menet közben, ha segítséget szeretnél vagy meg szeretnél osztani valamit, írhatsz emailt és web kamerás beszélgetésre is lehetőséget biztosítok. 


 1. Elég sok a dolgom mostanság. Bírni fogom a tempót? 

Az, hogy a kurzus ideje alatt a napi fél-egy órát magadra, az egészségedre akarod-e szánni, a Te döntéseden múlik – arra van időd, amire szentelsz! Mielőtt nekiállsz az önmagadról való gondoskodásnak, fontos, hogy e szándékodat előirányozd magadnak. Így egész biztosan teremteni fogsz elegendő időt magadra és bírni fogod a tempót is.

 1. Akkor is csinálhatom, ha nem vagyok beteg, de változni szeretnék valamiben (például kedvtelen, fáradékony, legyengült stb. vagyok)?

Természetesen nem kell megvárnod, míg ég a ház! Gondoskodni magunkról egy állandó foglalatosság. Elébe menni az egészségünknek, megőrizni, megerősíteni azt nem csak örömteli, de szükséges lépés is. Akként is kifejezhetem ezt, mint lényünk táplálása, gondviselése, fejlesztése… Hangolódj rá és megtalálod azt a minőséget magadban, amivel természetesen fog jönni az öngondoskodás!     


 1. Abban is segíthet, ha lelki nehézségekkel küzdök? Például el akarok engedni valakit vagy szeretnék megbocsátani?

A lelki nehézségek, a belső vívódások és elakadások tudatosítása MINDIG segít. Még a leghétköznapibb problémák (fejfájás, kisebb sérülések, stressz…) mögött is lelki okok állnak. A lelki megélések disszonanciáinál meg természetszerűen itt kell rendeznünk a gubancokat. Az öngyógyítás II. Fázisa kifejezetten a lelki elakadások felszabadítására fókuszál. A test gyorsan reagál. Először még „felszínesebb” fizikai tünetek (kisebb fájások, sérülések, vírusok stb.) formájában, majd a belső megélések egyre erősebb sűrűsödésével párhuzamosan a tünetek is egyre komolyabb formákat vesznek fel. Az időben való reagálásról lásd az előző kérdésre adott válaszom! 


 1. Mennyi idő alatt tudom meggyógyítani magam?

Amilyen gyorsan változni tudsz! A belső változásokra a test rögtön el kezd reagálni és felveszi annak töltését, el kezd azzal szinkronban átrendeződni. De másodsorban szerepet játszik a probléma milyensége is, vagyis hogy mennyi ideje, milyen állapotra jutottak el a tünetek. Így egy több évtizede táplált okot nem lehet csak egy csettintéssel (friss megéléssel vagy új döntéssel) eltüntetni. Ilyenkor a változás része a kívánt belső átalakulás stabilizálódása is, melyhez kondicionálni kell még azt. 


 1. Ellenőrzöd a feladatokat? Milyen visszacsatolást kapok?

Az öngondoskodáshoz segítő feladatokat és gyakorlatokat Te végzed a saját stílusodban és igényeid szerint. Én nem ellenőrzök semmit, hiszen nincs is elvárás vagy valamilyen etalon, illetve helyes megoldási eredmény. Neked kell ráérezned, ráfigyelned magadra és az általad helyesnek ítélt módon változnod.

Ugyanakkor Az Öngyógyítás Arkánuma a hogyanok mentén lett felépítve. Ezek megfelelő és eredményes végrehajtására instrukciókat adok, de ha kérdésed merül fel, fordulhatsz hozzám!


 1. Milyen korosztálynak ajánlod a kurzusokat?

Amíg úgy érzed, tudsz változni és akarsz is, addig mindegy, hogy hány éves vagy – képes vagy meggyógyítani magad!

A lelki érettség, az önálló feladatvégzés, a tudatos felelősségvállalás fontos, ezért gyermekeknek nem ajánlom az öngyógyítást! Ugyanakkor, ha 18 év alatti az öngondoskodás e formáját elsajátítani akaró, és a fenti feltételeknek eleget tesz, akkor – előzetes egyeztetést követően – biztosítom számára a kurzusokon való részvételt.

 1. Én is segíthetek másoknak (családtagjaimnak, szeretteimnek) az öngyógyítással?

Az önálló megfigyelés, döntés és cselekvés nem teszi ezt lehetővé. Mindenkinek saját magának kell megtennie ezeket a lépéseket a sikeres öngyógyításhoz. Bővebben, lásd az előző kérdésre adott válaszomat. 


 1. Később is alkalmazni tudom majd az öngyógyítást?

Igen, természetesen! Bármilyen testi és lelki problémád is adódik, az öngondoskodás e formáját bármikor használhatod! Ez egy életre szól (illetve ha át tudod vinni a következőre, akkor gazdagodj ott is vele)! 🙂  


 1. Az online kurzusokat egymás után vehetem csak igénybe?

Igen, mivel a három Fázis szervesen egymásra épül. A szükséges ismeretek elsajátítása, illetve a lelki feltáró folyamat akkor is fontos, hogyha nincs még erős fizikai tünet. A pszichikai problémákat már akkor is fel tudod oldani, ha még a kialakulásuk elején vagy – nem kell megvárni, míg komoly fizikai betegségtünetek formájában letranszformálódnak. Az egészségtudatos önkép megalkotása és önazonos megélése pedig csak akkor lehetséges, amikor már felszabadítottad a visszahúzó, megbetegítő mintákat. A három fázisról itt olvashatsz bővebben.

 

Egészség és elégedettség egy pár. Élj egészségtudatosan és mindegyiket élvezheted!

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close