Kérdezz-felelek: Így tudod meggyógyítani magad!

 

Egy szavazásra hívtalak benneteket (facebookon) az öngyógyítással kapcsolatban. Igyekeztem az eddig szóba került főbb kérdéseket, dilemmákat összeszedni, amikre köszönöm a válaszreakcióitokat.

Jelöléseitek alapján ez lett a legtöbbeteket foglalkoztató: „Nincs elegendő tudásom/tapasztalatom a témában – tényleg rábízhatom az egészségem magamra?”.

És most jöjjön a kérdésre adott válaszom, amivel több oldalról is körbejárom a témát, hogy eloszlathassam a bizonytalanságot: Igen, tényleg rábízhatod az egészséged magadra! Oké! 🙂 Egy kellően egyértelmű és autentikus kezdőhangot akartam adni a mondandómnak, ami bár a saját és az Arkánummal meggyógyultak véleménye, mégsem kívánom, hogy a nekünk való hitre alapozd az öngyógyításhoz való viszonyulásodat.

A hit fontos! Leginkább magadban, hogy képes vagy megtenni mindent az egészségedért. Ez az önbizalom szinonimája, ami abból a szándékból fakad, hogy kész vagy megtenni mindent magadért. A gyógyulás szándéka kiélesíti a figyelmet, megedzi az akaratot és egy gyújtószikraként, minden szükséges, tápláló körülményt felizzít körülöttünk. Magyarán pont azt, pont akkor, pont úgy fogjuk megtenni, ahogyan az a legjobb lesz. Isten, az univerzum… ilyen csodás lényként alkotott meg minket, embereket.

De vajon merjük-e mindezt tudatosan is megélni? És akkor itt bekapcsolhat a kétség, a félelem: hogyan? Hiszen, ha nincs róla tudásod, tapasztalatod, mintád, ha nincs bent a köztudatban, általánosan elfogadottként stb., akkor miként fog ez menni? Nos, ez nagyjából minden új dolog esetében egy racionálisan felmerülő dilemma! Ezen a ponton a bátorságot kell a szándékod mellé állítani! Ha nincs bátorság, akkor marad a visszahúzódás, a másokra kényszerülés, a futószalag, ami visz a fősodrás mentén tovább.

Viszont gondolj csak bele abba, hogy az információk, amiket orvosok, tudósok, kutatók tárnak elénk talán nem folyamatosan változó tézisek, módszerek, álláspontok? Ezekben teljes bizonyosságot lelhetsz, csak mert jelenleg általánosan bevetté váltak? Elég visszatekintenünk pár évtized, évszázad folyamatosan más és mást meghatározóan elfogadott tudására vagy éppen más kultúrák különböző szemléleteire! Hinni ezekben jobb, mint önmagunkat, a velünk született öngondoskodó ösztönünket, a szabad önkifejezésünket, létbizalmunkat, lelkünk hangját… továbbra is elnyomni és másokra áttestálni a felelősséget, a cselekvést?

Mindez már a lélekközpontú szemlélet etikája – figyeld meg és dönts szívből!

Örülök, hogy itt vagy még! 🙂 Bízni magunkban bátorságot, nyitottságot és felelősségvállalást is jelent. Ezek az öngyógyítás nélkülözhetetlen „kellékei”. Nem másokra mutogatunk, hanem megnyílva az újra, az ismeretlenre bátran kiállunk magunkért, változunk és cselekszünk.

Ily módon magamra sem mutogatok, hogy bízz bennem, mert az ugyanúgy egy „hiszed vagy nem hiszed” döntés lenne számodra, miszerint rákényszerülnél hitelt adni nekem, hogy igazat mondok-e. Azt kérem Tőled, hogy magadban bízz, és akkor szabadon eldöntheted, hogy az általam mutatott irány összhangban van-e veled. Én az általam kidolgozott módszerről tudok nyilatkozni. Amit a legnagyobb örömmel és a legtisztább segítő szándékkal osztok meg veled, és ha szeretnéd, támogatlak közben.

Az öngyógyítás e lélekközpontú módszere bár új, de több mint negyed évszázad szakértelme és tapasztalata van benne! Úgy építettem fel a működését, hogy az minden probléma és személyiségtípus esetén egyaránt alkalmazható legyen. Sikeres használatához nem a tünet, a betegség jellege vagy állapota számít, hanem az alkalmazójának szándéka és befektetett energiája, aminek mentén változtatni fog a hozzáállásán.

A gyógyulásért tett tudatos változás mindig az elégedettség útja, így semmiképpen sem mondható lehetetlen küldetésnek.

A betegség lelki okát jelentő elfojtásokkal, az általánosan elfogadott szenvedő, elégedetlen, alárendelődő stb. mintákkal azonban szembe kell nézni és fel kell szabadítani őket, hogy a problémáért felelős lelki okot felülírhassuk egészségtudatosra. Innentől már a test és tudat között lévő analógiás rendszer dolgozik: az új minta impulzusa lép működésbe. Testünk pedig a megújult, elégedett önképünket letranszformálja az egészségesre visszaállított állapotával.

Ha nekem szegeznék azt a kérdést, hogy ki tudja a legnagyobbat meglépni a Földön, akkor azt mondanám, hogy az, akinek a lelki változását a teste a lehető leghamarabb le tudja tükrözni. Testünk pedig olyan csodákat képes végrehajtani, mint amilyeneket lélekben képesek vagyunk megélni!

Ha bármi a leírtak közül most még nehezen érthető, lépésről-lépésre letisztul a Valódi lelki ok feltárása kurzuson. Gyere és tapasztald meg magad is!

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close