Vágd szét a betegséget, akár egy Gordiuszi csomót!

gordian knot2

Hippokratész ezt mondta egyszer:

“Fontosabb azt tudni, hogy miféle ember, aki beteg,
mint azt, hogy miféle betegsége van.” 

Meglátásom szerint ezzel lelkünk – a betegség tüneteinél fontosabb – minőségére utalt. A Lélekközpontú öngyógyítás során a miféle ember-t, avagy a tünetek mögött álló kiváltó lelki okot, az önismereti lépésekkel tárjuk fel. E szemlélet tükrében így pontosítom Hippokratész kijelentését:

Fontosabb azt tudnod, hogy miféle belső konfliktusod nincs megoldva, minthogy a tüneteid elmulasztása kösse le figyelmed.

Minden fizikai és mentális betegség mögött van egy kiváltó lelki ok, melyet felszabadítani olyan, mintha a betegség gordiuszi csomóját szétvágnánk. Így nem kell a megoldhatatlannak tűnő kibogozgatással vesződnünk. Próbálni kibogozni a tüneteket olyan, mintha láncszemről-láncszemre akarnánk eljutni a forrásához egy se eleje se vége gombolyagnak.

Persze el lehet ideig-óráig tüntetni a tüneteket, de amíg azok táplálója működik, ismét elő fognak jönni ugyanúgy vagy más formában, esetleg új területen felbukkanva. Ez szükségszerű, amíg az előidéző valódi lelki ok fel nem oldódik.

Tovább a Lelki ok menühöz!

 


Szeretnél értesülni a friss írásokról és videókról? Iratkozz fel hírlevelemre!

Facebook-on is megtalálsz, kövesd az oldalam „Megjelenítés elsőként” jelleggel (egyszerre több oldalt is követhetsz így), hogy megkapd a bejegyzéseket!

Máris változnál és gyógyulnál? Itt Az Öngyógyítása Arkánuma, egy komplex eszköz, hogy  feléleszd magadban a természetes, egészségtudatos állapotodat!

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close