Mi a legfontosabb lépés a gyógyuláshoz?

Mindannyian megtapasztaltuk már, hogy milyen az, amikor elhúzódó, megoldatlan problémákkal szembesülünk. Igyekszünk továbblépni, alkalmazkodni vagy a helyzeten valahogy változtatni, de sokszor csak a feszültség és annak különböző módokon történő levezetése marad.

Ez azonban könnyen megszokássá tud válni, és egy idő múlva azon kapjuk magunkat, hogy megtanultunk együtt élni olyan emberekkel és helyzetekkel, akiket és amiket nem szívlelünk. Persze, ha ezek megváltoznának, azt nagyon is kedvelnénk, de hogy mi változzunk? 🙂 Nos, ez már annál kevésbé szokott természetszerűen jönni. A betegség vagy probléma viszont nagy késztető erő, ami mindig változásra hív!

Ha más emberekre vagy termékekre bíznánk magunkat, akkor tőlük várnánk a változtatást, nekik hálálkodnánk vagy őket hibáztatnánk, magunkat pedig alkalmatlannak tartva a kívánt továbblépés megtételére, inkább alárendelődnénk és függnénk a feladattal megbízott személyek döntéseitől, beavatkozásaitól, illetve készítményeitől.

Az öngyógyítás azoknak való, akik nem csak szeretnének változni, de valóban mernek tenni is érte.

Kiállni önmagunkért, felelősen cselekedni az egészségünkért a mi elhatározásunkkal és a magunkba vetett bizalmunkkal kezdődik. Ez egy tudatosan meghozott döntés, miszerint felvállaljuk, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt a gyógyulásunkért. Ez a mély belső elköteleződés magunk felé az első, egyben legfontosabb lépés a gyógyulás útján!

Az általános társadalmi minta a gyógyulást kizárólag külső személyek és termékek, eszközök igénybevételével tartja kivitelezhetőnek. E szemlélet a betegséget csupán tünetként értelmezi, a gyógyítást pedig annak eltüntetésére korlátozza, nélkülözve az ember testi-lelki egységként való kezelését.

Az öngyógyítás viszont a tényleges okoktól, a lelkünk irányából közelít a tünetek felé. Amint bent, úgy kint: amint a megbetegedés lelki okait helyrehozva változunk, úgy fognak az általuk előidézett tünetek megszűnni.

Olyan ez, mint amikor rájössz arra, hogy neked kell valamit másképp csinálnod ahhoz, hogy jobb legyen a helyzet. Például a párkapcsolatodban a korábbi alárendelődés helyett megtanulsz kiállni magadért, a gyermeknevelésben megélt kudarc táplálása helyett elfogadóbb, az ügyfelekkel való türelmetlenségen továbblépve pedig tapintatos leszel. Persze könnyebb lenne a párkapcsolatod lecserélni, a gyermeked másokra bízni vagy otthagyni a munkahelyed, de ha ez a változni nem akarásból fakadna, csak megfutamodást és időhúzást élnél meg.

Természetesen a Te változásod nem egy kényszerű másokhoz való igazodást kell, hogy jelentsen. Ez azt is hozhatja, hogy a téged elnyomó párkapcsolaton csak a kilépéssel, a gyermeked nevelésében szigorral vagy a téged nem tisztelő ügyfelek elutasításával tudsz változtatni.

Tehát a magadba fektetett bizalom mellé az egészséges változáshoz elégedett, valóban önazonos kiállás is kell!

Erről majd egy későbbi bejegyzésben fogok bővebben írni.

Szeretnél értesülni a friss írásokról és videókról? Iratkozz fel hírlevelemre!

Facebook-on is megtalálsz, kövesd az oldalam „Megjelenítés elsőként” jelleggel (egyszerre több oldalt is követhetsz így), hogy megkapd a bejegyzéseket!

Máris változnál és gyógyulnál? Itt Az Öngyógyítása Arkánuma, egy komplex eszköz, hogy  feléleszd magadban a természetes, egészségtudatos állapotodat!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close